Η Eurobank με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις νέες οικογένειες των ακριτικών περιοχών. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων προσφέρονται στις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2022, όλα τα είδη που θα χρειαστούν για τις ανάγκες των βρεφών, τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

600 οικογένειες από τον ακριτικό Έβρο έως το Καστελόριζο, λαμβάνουν κάθε 4 μήνες ένα πλήρες πακέτο αγάπης, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν κάθε στήριξη από ειδικούς επιστήμονες αλλά και τραπεζικές διευκολύνσεις καθώς και δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για 2 χρόνια.

Ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας με τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και συνεργάτες του, συναντήθηκαν με τους νέους γονείς, συνομίλησαν μαζί τους και άκουσαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

‘Όπως είπε ο κ. Δήμτσας, «ο φιλανθρωπικός οργανισμός ‘’Αποστολή’’ από κοινού με την Εurοbank δημιουργήσαμε μια συμμαχία αγάπης. Βασική επιδίωξη μας είναι να βρεθούμε κοντά σας, συμβάλλοντας επικουρικά στη διαδικασία της ανατροφής παιδιών, ιδιαιτέρως στις παρούσες δυσχερείς συνθήκες πολυετούς οικονομικής και κοινωνικής δοκιμασίας· θέλουμε να αισθάνεσθε ότι δεν είστε μόνοι σας, ιδιαιτέρως στις ακριτικές περιοχές της Πατρίδος μας. Άλλωστε, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Τα παιδιά κατέληξε, μπορούν να αλλάξουν τη ζωή όλων μας, αλλά και το μέλλον του Τόπου μας».

Οι Μητροπολίτες ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Eurobank, επεσήμαναν ότι, τα παιδιά είναι το μέγα δώρο και μεγάλη ευλογία του Θεού και υπογράμμισαν τη σημασία του προγράμματος  για να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα.