Μέσα στη μέρα θα χειρουργηθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η 39χρονη που τραυματίστηκε κατά τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. Η γυναίκα έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, χθες βράδυ (15/11) με τουρκικό ασθενοφόρο και παρελήφθη από ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Πραγματοποιήθηκε εισαγωγή στην Ορθοπαιδική Κλινική και για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της έγιναν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Σε νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται: «Ο ιατρικός έλεγχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαμπερούς τραύματος κάτω άκρου κνήμης – περόνης με ενσφήνωση μεταλλικού θραύσματος στην περόνη. Μετά από εκτίμηση εξειδικευμένης ομάδας ιατρών, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του θραύσματος. Η ασθενής ακολουθεί την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών, και θα παραμείνει για νοσηλεία για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο».

«Δεν ξέρω πώς να το πω, σταματάει η ζωή σου»

«Ήμουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα και, όπως ήμουν από τη δεξιά πλευρά, τρία μαγαζιά πιο κάτω έγινε η έκρηξη. Εκείνη τη στιγμή… σοκ. Στον αέρα μία λευκή λάμψη. Σε τινάζει προς τα πίσω. Δεν ξέρω πώς να το πω. Σταματάει η ζωή σου. Μέχρι τώρα αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις. Δόξα τω Θεώ, είμαι υγιής και αρτιμελής. Μετά το πρώτο σοκ καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω και βλέπεις πως επικρατεί χάος, πόλεμος… πολύ άσχημη στιγμή. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος κι εγώ πεσμένη στο έδαφος» δήλωσε η 26χρονη στην ΕΡΤ.

«Ξαφνικά, βλέπω να τρέχει πολύ αίμα απ’ το πόδι μου. Φοβήθηκα. Άμα δε το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τον φόβο που αισθάνεσαι. Είμαι πολύ τυχερή. Με βοήθησαν κάποια άτομα. Με πήγαν σε κάποιο μαγαζί… έκλεισαν τα στόρια… Έκλαιγε ο κόσμος, πανικός, φωνές, μωράκια, γονείς… Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα. Λυπάμαι πολύ για τα άτομα που πέθαναν» επισήμανε.