Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες στην Αθήνα μετά το σήμα που έστειλαν υπηρεσίες των ΗΠΑ στην Ελλάδα σήμα για επιβάτη σε πτήση, ο οποίος βρίσκεται σε ύποπτη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για έναν άντρα που έχει τουρκική υπηκοότητα ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – κρατείται πλέον από τις Αρχές.

Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν πως ο ύποπτος επιβάτης έχει μπει σε αεροπλάνο με προορισμό είτε το Ντουμπάι είτε τη Νέα Υόρκη.

Η πτήση για το Ντουμπάι ήταν σε φάση τροχοδρόμησης και άμεσα υπήρξε σήμα προκειμένου το αεροπλάνο να μην απογειωθεί, κάτι που έγινε τελικά. Οι αρχές εφάρμοσαν το πρωτόκολλο ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για τέτοιες περιπτώσεις, προχωρώντας σε έρευνα.

Η δεύτερη πτήση, η οποία είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε ήδη απογειωθεί και πετούσε πάνω από την Ιταλία. Στον πιλότο δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, με το αεροσκάφος να προσγειώνεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν τις 22:00 με τη συνοδεία δύο F-16, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 23:30 όταν ο συναγερμός έληξε τελικά με τους επιβάτες να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία για να ταξιδέψουν σήμερα τελικά για τον προορισμό τους.

«Μάθαμε τι συμβαίνει από το Ίντερνετ μόλις προσγειωθήκαμε»

Την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους της Emirates που κλήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα, περιέγραψε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Σπυριδάκης ο οποίος ταξίδευε με το αεροπλάνο.
«Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ενημερωθήκαμε από το προσωπικό του αεροπλάνου ότι θα πρέπει για λόγους ασφαλείας να επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο των Αθηνών» είπε.

«Ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε. Το περίεργο ήταν ότι όταν ρωτησαμε γιατί γυρνάμε στην Αθήνα, μας είπαν ότι η Γαλλία δεν μας επιτρέπει να πετάξουμε πάνω από τον εναέριο χώρο της».

Οι επιβάτες έμαθαν τι ακριβώς είχε συμβεί αφού προσγειώθηκαν.

«Μάθαμε τις ακριβώς συνέβη με την επιστροφή μας στο Ελ. Βενιζέλος, μέσω του ίντερνετ όταν και ανοίξαμε τα κινητά μας. Καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν προσγειωθήκαμε».