Ένα περίεργο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις ελληνικές και τις αμερικανικές αρχές, καθώς υπηρεσίες των ΗΠΑ έστειλαν στην Ελλάδα σήμα για έναν ύποπτο επιβάτη σε πτήση από την Αθήνα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως πρόκειται για έναν άνδρα αραβικής καταγωγής.

Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν πως ο ύποπτος επιβάτης έχει μπει σε αεροπλάνο με προορισμό είτε το Ντουμπάι είτε τη Νέα Υόρκη.

Η πτήση για το Ντουμπάι ήταν σε φάση τροχοδρόμησης και άμεσα υπήρξε σήμα προκειμένου το αεροπλάνο να επιστρέψει. Οι αρχές εφάρμοσαν το πρωτόκολλο ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για τέτοιες περιπτώσεις, προχωρώντας σε έρευνα δίχως να εντοπίζεται κάτι ύποπτο.

Όσο για την πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη, το αεροπλάνο είχε ήδη απογειωθεί και πετούσε πάνω από την Ιταλία. Στον πιλότο δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, με το αεροσκάφος να προσγειώνεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν τις 22:00 με τη συνοδεία δύο F-16 όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζουν τους έλεγχους που γίνονται αυτή την ώρα στους επιβάτες του αεροπλάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες από επιβάτες και όπως αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο ύποπτος είναι καθηλωμένος στο αεροπλάνο και δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί.

Λίγα λεπτά μετά τις 23:30 ο συναγερμός έληξε με τους επιβάτες να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία ώστε να μείνουν απόψε και αύριο να μπορέσουν να πάρουν εκ νέου το αεροπλάνο για τον προορισμό τους.

Ο χάρτης με την πορεία της πτήσης που επέστρεψε στην Ελλάδα

Μάλιστα, η πτήση UAE 209 – που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη – έκανε στροφή πάνω από τη Σαρδηνία και με πορεία πάνω από τη θάλασσα (μη πετώντας δηλαδή πάνω ηπειρωτικές περιοχές της Ιταλίας και της Ελλάδας) επέστρεψε στην Αθήνα.