Σε επιφυλακή ήταν τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές αρχές εξαιτίας ενός περίεργου περιστατικού καθώς υπηρεσίες των ΗΠΑ έστειλαν στην Ελλάδα σήμα για έναν ύποπτο επιβάτη σε πτήση από την Αθήνα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως πρόκειται για έναν άνδρα αραβικής καταγωγής και αμέσως σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές.

Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης (10/11), ο συναγερμός για την υπόθεση του μυστηριώδους επιβάτη έληξε αφού ακολουθήθηκε όλο το πρωτόκολλο που συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι Αμερικανικές Αρχές ενημέρωσαν την Ελλάδα πως ένας ύποπτος επιβάτης έχει επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με είτε το Ντουμπάι είτε τη Νέα Υόρκη.

Η πληροφορία αυτή ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας και ενώ η πτήση για το Ντουμπάι ήταν σε φάση τροχοδρόμησης άμεσα υπήρξε σήμα προκειμένου το αεροπλάνο να επιστρέψει.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι αρχές προχώρησαν σε εξονυχιστική έρευνα χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Το δεύτερο αεροπλάνο, με προορισμό του τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία και τα αεροδρόμια της Ιταλίας και της Γαλλίας αρνήθηκαν την προσγείωσή της και έτσι επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο πιλότος πήρε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα και το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν τις 22:00 με τη συνοδεία δύο F-16 όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επιστροφή του, άδειασε τα καύσιμα του για λόγους ασφαλείας ενώ «κόπηκε» η πρόσβαση των επιβατών στο internet.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο των επιβατών και σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρήκαν τίποτα, υπήρξε ωστόσο ο φόβος ότι ταξιδεύει με πλαστά στοιχεία.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast:

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο μυστηριώδης επιβάτης φέρεται να ήταν ύποπτος για τρομοκρατία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για το περιστατικό η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.