Από ασφυξία πέθανε η 47χρονη γυναίκα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της Αγιάς Φωτιάς στην Ιεράπετρα Κρήτης, όταν αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε στο κατάλυμα που έμενε με την οικογένειά της, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας που έγινε στο ΠΑΓΝΗ. Η ασφυξία προκλήθηκε από τα μπάζα της ταράτσας που την πλάκωσαν σύμφωνα με το neakriti.gr.

H γυναίκα βρέθηκε σε εμβρυική στάση στο κρεβάτι σκεπασμένη με ένα σεντόνι, κάτω από μπάζα 1,5 μέτρου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η 47χρονη την ώρα της κατολίσθησης βρισκόταν στο κρεβάτι της και κοιμόταν. Ο βράχος όπως κατρακύλησε χτύπησε την ταράτσα του δωματίου στο οποίο διέμενε με την οικογένειά της, η ταράτσα κατέρρευσε και την πλάκωσε, ενώ ο βράχος συνέχισε την πορεία του και κατέληξε στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του Ιατροδικαστή αναφέρει Αρχική Αιτία: Κατολίσθηση, Μεσαία Αιτία: Καταπλάκωση και Τελική Αιτία: Ασφυξία θέσεως.

«Έμοιαζε να είχε βρει αυτό που έψαχνε στη ζωή»

Με συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετούν Σλοβένοι συνάδελφοι και συνεργάτες την 47χρονη. Η Jasmina Rihar, ήταν μεταφράστρια βιβλίων και κειμένων από τα ισπανικά και τα γαλλικά.

Συνεργαζόταν ως μεταφράστια στην Aleteia, που σε αποχαιρετιστήριο συγκινητικό κείμενο για τον χαμό της 47χρονης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «Έμοιαζε να είχε βρει αυτό που έψαχνε στη ζωή. Η ηρεμία και το χαμόγελό της στο πρόσωπό της ήταν η αντανάκλαση μιας γαλήνιας ψυχής. Ακόμα και όταν φέτος διαγνώστηκε με καρκίνο και τα πράγματα δεν ήταν καλά, παρέμεινε ήρεμη […] Πέθανε στην Κρήτη, την οποία αγαπούσε και που είχε όμορφες αναμνήσεις. Η οικογένεια ήθελε να φωτίσει τις μέρες πριν από το χειρουργείο της, δεν ήξερε ότι λαμπρύνανε τις μέρες πριν την αναχώρησή της στην αιωνιότητα».

*φωτογραφία Jasmina Rihar από flashnews.gr – εξωτερική από cretapost.gr