Ανησυχία προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης (28/9) ένα περίεργο βουητό που ακούστηκε στο χωριό Καμάρες στην Κρήτη. Ο περίεργος ήχος ακούστηκε για άλλες δύο φορές τις επόμενες ώρες τρομάζοντας τους κατοίκους.

Όπως ανέφερε ο ANT1 σε σχετικό του ρεπορτάζ την Παρασκευή (30/9) το εκκωφαντικό βουητό έμοιαζε με σεισμό και έκανε τους κατοίκους να φοβηθούν. «Φοβηθήκαμε πολύ, όλοι βγήκαμε έξω» ανέφερε κάτοικος του χωριού.

«Τράνταξε το χωριό όλο» τόνισε άλλος κάτοικος. «Είναι σαν ένα μεγάλο φορτίο να πέσει κάτω στη γη» ανέφερε ένας κάτοικος του χωριού.

Λέκκας: Δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως το φαινόμενο

«Ακόμη το φαινόμενο δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως, δεδομένο ότι ή μπορεί να πρόκειται για ένα γεωδυναμικό φαινόμενο που αφορά σεισμική δραστηριότητα, κατάπτωση μέσα σε σπήλαια ή υπόγειες εργασίες με υδάτινο υδροφόρο ορίζοντα ή να αφορά σε ένα τεχνολογικής προέλευσης φαινόμενο τι οποίο αντιστοιχεί σε ανθρώπινη δραστηριότητα» επεσήμανε ο καθηγητής δυναμικής τεκτονικής και εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με το neakriti.gr το έντονο βουητό στις Καμάρες, δεν έγινε αισθητό στο διπλανό χωριό στα Βορίζια, όπου πριν από πέντε χρόνια κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές με φόντο τις τεράστιες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών που κατέβαιναν με τη μορφή λάβας από το βουνό, καλύπτοντας το μισό χωριό. Τότε οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Έρευνών δήλωναν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Μιλώντας στη ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών Γιώργος Κουτεντάκης, στις 5.50′ το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, συνέβη για πρώτη φορά και ακολούθησε μία ακόμη αργότερα, στις 10.15′ το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ και το επόμενο πρωί το φαινόμενο έγινε αισθητό από τους κατοίκους αν και με μικρότερη ένταση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτεντάκη, πριν από περίπου δύο χρόνια, ένας τεράστιος βράχος που βρισκόταν σε απόσταση 400 μέτρων από το χωριό, αποκολλήθηκε, κατέρρευσε και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το σημείο πάνω από 2.000 τόνοι πέτρες.

Το γεγονός αυτό, προσθέτει ο ίδιος, κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιου γεωλογικού υπόγειου φαινομένου, που μπορεί να θέτει σε κίνδυνο το χωριό. Γι’ αυτό ζητούν να διερευνηθεί το θέμα από τους ειδικούς.