Τον εκνευρισμό της Ανθής Βούλγαρη προκάλεσε σήμερα το πρωί ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας, Δημήτρης Δήμου, με όσα είπε για την κακοποίηση του γαϊδουριού.

Ο δικηγόρος όταν του είπε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος για την φωτογραφία από την πλατεία του χωριού που δείχνει το ζώο να είναι δεμένο στην καρότσα του αυτοκίνητου, επέμεινε πως ο εντολέας του δεν είχε καταλάβει πως του είχε πέσει. Και αυτό προκάλεσε την έκρηξη της δημοσιογράφου.

Ο διάλογος

Ανθή Βούλγαρη: Κύριε Δήμο επειδή σας ακούω με μεγάλη προσοχή από χθες, είναι δυνατόν να μεταφέρεται ένα ζώο, ένας γάιδαρος επάνω στην καρότσα; Είναι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης γαϊδάρου να τον έχει αφήσει κάπου και να του έχουν επιτεθεί σκυλιά ή λύκοι; Είναι δυνατόν να μην έχει καταλάβει ότι από την καρότσα του έχει φύγει ένα ζώο 200 κιλών το οποίο σφάδαζε;
Δημήτρης Δήμου: Το αν είναι δυνατόν ή όχι είναι θέμα του συγκεκριμένου ανθρώπου. Κάθε ένας έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και διαφορετική αίσθηση.
Ανθή Βούλγαρη: Άρα μας λέτε οτι δεν έχει την αντίληψη να καταλάβει αν έπεσε το ζώο.
Δημήτρης Δήμου: Η υπερασπιστική γραμμή και η θέση του είναι ότι δεν κατάλαβε ότι έπεσε και θα μείνει μέχρι το τέλος. Το αν το κατάλαβε και συνέχισε, θα το δούμε.
Ανθή Βούλγαρη: Βέβαια παράνομα το είχε στην καρότσα
Δημήτρης Δήμου: Αυτό είναι άλλο θέμα
Ανθή Βούλγαρη: Όχι δεν είναι άλλο θέμα. Κακοποίηση είναι και αυτό.
Δημήτρης Δήμου: Δεν είναι κακοποίηση.
Ανθή Βούλγαρη: Βεβαίως και είναι κακοποίηση.
Δημήτρης Δήμου: Για εσάς, για εμένα δεν είναι.
Ανθή Βούλγαρη: Μιλάτε σε μία ιδιοκτήτρια τριών ιπποειδών και ξέρω πολύ καλά τι είναι κακοποίηση. Ξέρω πολύ καλά τους νόμους, όπως κι εσείς τους ξέρετε. Δεν θα μας βγάλετε τρελούς ότι δεν ξέρω τους νόμους.
Δημήτρης Δήμου: Θα μου μιλάτε με τον πρέποντα σεβασμό όπως εγώ σε σας.
Ανθή Βούλγαρη: Με τον πρέποντα σεβασμό, αλλά δεν μπορείτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.
Δημήτρης Δήμου: Τη νοημοσύνη υποτιμάει η κοινή γνώμη που λέει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να κακοποιήσει ένα ζώο, το πήρε, το έδεσε όπως το έδεσε, το τράβαγε μέσα στον κόσμο να το βλέπουν όλοι. Είναι αυτό λογική; Είναι λογική να αγοράζει το ζώο για τις ανάγκες της επιχείρησής του, να το τραυματίζει και να το κακοποιεί; Είναι λογική να θέλει μετά κατευθείαν από το ατυχές περιστατικό να δώσει τις πρώτες βοήθειες και να έχει στόχο την κακοποίηση;», δήλωσε ο κος Δήμου.