Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον αντιδήμαρχο Ζίτσας στα Ιωάννινα που έσερνε ένα γαϊδουράκι με το αγροτικό του, με αποτέλεσμα το ζώο να τραυματιστεί βαριά. Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας, Σπύρος Πάικας και ο πρόεδρος της κοινότητας Βαγενίτι, Βασίλης Γκάνας, υπήρξαν έγγραφες καταγγελίες εναντίον του αντιδημάρχου και στο παρελθόν. Ειδικότερα, ο κ. Γκάνας ανέφερε για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι ο γάιδαρος είχε πάει στο διπλανό χωριό και ο αντιδήμαρχος Ζίτσας ενημερώθηκε και πήγε να πάρει το ζώο. Όπως είπε, ο αντιδήμαρχος έδεσε τον γάιδαρο στο αυτοκίνητο με μια τριχιά και τον έσερνε στο χώμα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γκάνα, πέρασε μπροστά από την πλατεία και τον είδαν κάτοικοι και μικρά παιδιά, που έβαλαν τα κλάματα. Όπως είπε ο ίδιος συνέχισε απτόητος και τελικά σταμάτησε όταν είδε ότι κάποιοι τον βιντεοσκοπούν.

Ο  Σπύρος Πάικας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι για τον αντιδήμαρχο έχουν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν για τον στάβλο του.  Όπως είπε υπήρξαν και έγγραφες καταγγελίες, οι οποίες, όπως φαίνεται, δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα. «Ο πρόεδρος στις 11 Ιουλίου έχει καταθέσει έγγραφη αναφορά στον Δήμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάικας.

Ο Βασίλης Γκάνας είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πολλά ζώα και δημιουργούνται πολλά προβλήματα, αφού είναι ανεξέλεγκτα, με τον στάβλο να βρίσκεται σχεδόν μέσα στον οικισμό. Έχουν γίνει, σύμφωνα με τον κ. Γκάνα, έγγραφες καταγγελίες σε βάρος του, πχ για επίθεση των σκυλιών του.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας, Δημήτρης Δήμου, επέμεινε στο ότι το συμβάν ήταν ατύχημα, καθώς και ότι ο γάιδαρος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο. «Η θέση του εντολέα μου είναι ότι το ανέβασε στην καρότσα και στην συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα το ζώο να συρθεί» είπε ο κ. Δήμου.