Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο νεαρός, πακιστανικής καταγωγής, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 17χρονης στο Περιστέρι, πριν από εννέα ημέρες, καθώς ομολόγησε το έγκλημά του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ο 22χρονος φέρεται να παρακολουθούσε την Νικολέτα ακόμα και στον χώρο εργασίας της.

Ο κατηγορούμενος ζήλευε αρρωστημένα την άτυχη 17χρονη. Ήταν χειριστικός και ήθελε να την ελέγχει και να ξέρει κάθε της βήμα. Μάλιστα ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε ελεύθερος αν και δεν είχε άσυλο.

Αίτημα για άσυλο είχε καταθέσει ο 20χρονος Πακιστανός

Ο 20χρονος Πακιστανός, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ είχε καταθέσει αίτημα για άσυλο στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2021. Αίτημα το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Κατέθεσε μεταγενέστερα εκπρόθεσμη προσφυγή. Στα αρχεία εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Το νέο αίτημα για άσυλο που κατέθεσε σε δεύτερο βαθμό, δεν έχει ακόμα εξεταστεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί λίγο πριν από τη δολοφονία της Νικολέτας ωστόσο εξαιτίας του εγκλήματος πάγωσε. Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης θεωρούν ότι τα δικαστήρια έτσι κι αλλιώς θα το απέρριπταν και σε δεύτερο βαθμό επειδή ήταν οριακά εκπρόθεσμο. Το αίτημα φέρεται να κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021.