Η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Γιατρό άνοιξε το απόγευμα της Δευτέρας (1/8) και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και άνω, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, πλην της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου (σε αυτές τις περιφέρειες θα ανοίξουν οι εγγραφές από την 1η Σεπτεμβρίου).

Η εγγραφή μέσω του ehealth.gov.gr δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο αν κάποιος πολίτης δεν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, τότε θα έχει κάποια «πέναλτι».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας με τις 9+1 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις: Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από την 1/10/2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Παράλληλα από την 1/1/2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.