Καλύτερη είναι η εικόνα που ξέσπασε χθες (26/7) σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.

Σύμφωνα με το Mega συνελήφθη μία 55χρονη, που πήγε να κάψει ξερά χόρτα. Η γυναίκα συνελήφθη που θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Σχετικά με τη δασική φωτιά στο Χαϊδάρι, στην περιοχή Μικρό Σχιστό, έχει οριοθετηθεί. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν70 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.