Οι αρχές θεωρούν ότι η φωτιά που ξέσπασε στα Σπάτα αλλά και στην Παλλήνη ήταν εμπρησμός, καθώς ύστερα από σχετικές καταγγελίες που έγιναν, νέο βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, δείχνει ύποπτα δρομολόγια ενός αυτοκινήτου που εξετάζεται αν ανήκει σε εμπρηστή.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, η απόσταση ανάμεσα σε Παλλήνη και στην Χριστούπολη Σπατών είναι 2 χιλιόμετρα και 3-4 λεπτά αν οδηγεί κάποιος, χωρίς να υπάρχει κίνηση ή να υπολογίζονται τα φανάρια.

Η Αστυνομία λοιπόν, εξετάζει εάν το αυτοκίνητο με τον μαυροντυμένο άντρα που κρατούσε ένα μπουκάλι στο χέρι και εμφανίστηκε στην Παλλήνη λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, κατευθύνθηκε πως την περιοχή της Χριστούπολης.

Παρόλα αυτά, το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού σημειώνει, πως το θέμα των αρχών είναι ότι οι μεγάλες αρτηρίες ήταν κλειστές στις οποίες υπάρχουν πολλές κάμερες, ενώ ανοιχτοί έμειναν οι μικροί δρόμοι.

Έτσι, υπάρχουν λίγα καταγραμμένα ντοκουμέντα με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε ο μαυροντυμένος δράστης.