Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», του οποίου η πλατφόρμα συμμετοχής άνοιξε σήμερα στις 12 το μεσημέρι μέσω του vouchers.gov.gr.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100.3 το απόγευμα, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι «οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τις 60.000», επισημαίνοντας ότι σήμερα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μόνον όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2, 3.

Τονίζεται πως η πλατφόρμα θα δέχεται τις αιτήσεις σταδιακά ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου. Ακολουθούν αύριο όσοι έχουν ΑΦΜ με λήγοντα τα ψηφία, 4, 5 και 6, ενώ την Δευτέρα η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για όλους ανεξαρτήτως του λήγοντα αριθμού στο ΑΦΜ τους.

Η κα Ζαχαράκη επεσήμανε ότι τα χρήματα στους επιχειρηματίες θα δοθούν αμέσως, ενώ υπό σκέψη είναι η επέκταση του προγράμματος.

Αναφερόμενη στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πληρωμές των επιχειρηματιών από το προηγούμενο πρόγραμμα, τόνισε ότι την Πέμπτη δόθηκαν άλλα 3 εκαστομμύρια ενώ απομένουν τα τελευταία 3 εκατομμύρια από το σύνολο των 20 εκατομμυρίων.

Εξήγησε ότι τα προγράμματα αυτά πληρώνονται απολογιστικά, γίνεται εκκαθάριση όλων των δικαιολογητικών και ανάλογα με το πως έρχονται τα χρήματα, διατίθενται αμέσως.