Δύσκολη νύχτα στη μάχη με τη φωτιά στο Ρέθυμνο θα έχουν οι πυροσβέστες, καθώς η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

To 112 έστειλε μήνυμα για προληπτική εκκένωση του Μέλαμπε προς Νέα Κρύα Βρύση, ενώ στο σημείο επιχειρούν μόνο ελικόπτερα, καθώς τα Canadair είναι αδύνατο να πετάξουν λόγω του στροβιλισμού των ανέμων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν.

Στις φωτογραφίες του cretapost, διακρίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που οι πυροσβέστες μέσα από τα ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από νωρίς το πρωί σε Ροδάκινο και Ορνέ.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα τρία ελικόπτερα της Κρήτης (Ηράκλειο, Χανιά και του ΕΜΟΔΕ) έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες προκειμένοου να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει από νωρίς το πρωί την περιοχή.

Το πρώτο μέτωπο μαίνεται από τις 11:00 το πρωί στην περιοχή του Ορνέ, ενώ το δεύτερο μέτωπο ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα στο Ροδάκινο. Και στις δύο φωτιές επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με ελικόπτερα και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι φωτιές είναι ανεξέλεγκτες παρότι στα σημεία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και τα τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα της Κρήτης (από Ηράκλειο, Χανιά και του ΕΜΟΔΕ) ενώ στην Κρήτη κατευθύνονται και δύο επιπλέον πυροσβεστικά ελικόπτερα, και συγκεκριμένα ένα από την Αθήνα και ακόμα ένα από την Καλαμάτα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Στο νοσοκομείο με δύσπνοια ηλικιωμένη – Τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει αδιάκοπα από το πρωί μεγάλες εκτάσεις γης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο πυροσβέστης φέρεται να έχει ελαφρά τραύματα στον αγκώνα του χέριου και έπειτα από την ιατρική φροντίδα και την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αποχώρησε.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.