Θύελλα αντιδράσεων και σχολίων έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη μετά την καταδίκη του, με συνέπεια να αποφυλακιστεί.

Ανάμεσα στους πολλούς που σχολίασαν αυτή την εξέλιξη στα social media ήταν και ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής αφέθηκε ελεύθερος!! Δεν ήταν θέμα δικαιοσύνης… ήταν θέμα περιέργειας», σχολίασε όλο νόημα ο ηθοποιός σε story που ανάρτησε στο Instagram.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για τον βιασμό δύο ανηλίκων. Με ψήφους 4-3, το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Έτσι, ο καταδικασθείς ηθοποιός και σκηνοθέτης αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, δηλώνοντας ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Στόχος να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τώρα πραγματοποίησε συγκέντρωση χθες Πέμπτη (14/7) το απόγευμα στις 19:00 στο Σύνταγμα, ενάντια στην απόφαση για την αποφυλάκιση με αναστολή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε πως: «η Δικαιοσύνη μας πλήγωσε! Σήμερα, ακόμα μια φορά, δεν νοιώθουμε ασφαλείς στην δημοκρατική μας χώρα! Πολλά περίεργα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό… πολλοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα την σκαπουλάρουν… Εμείς τώρα σε τι ελπίζουμε;»

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (14/7) η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στον Άγιο Παύλο ενώ στο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στα social media ακούγεται πως: «Οι δικαστές τον άφησαν ελεύθερο παρ’ ότι καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων. Είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά, αν θέλει να μείνει κάπου να τον πάρει στο σπίτι του ο Κούγιας. Δεν του επέβαλλαν κατ’ οίκον περιορισμό. Θα τον επιβάλλουμε εμείς».

Έγραψαν δε, συνθήματα όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του newsbeast.gr