Η οικογένεια ενός 31χρονου άνδρα από το Καρπενήσι ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ορεινή περιοχή της Φθιώτιδας όταν καθάριζε τις ηλεκτροφόρες γραμμές από κλαδιά δέντρων, έμαθε από τις αρχές πως δεν θα μπορούσε να γίνει η νεκροψίανεκροτομή επειδή η σορός του πάγωσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, ο άτυχος άνδρας που πέθανε την περασμένη Παρασκευή (8/7), μπήκε σε ψυκτικό θάλαμο εκείνη την ημέρα και μέχρι χθες Δευτέρα (12/7) καθώς η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λαμίας δεν έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή την ίδια ημέρα που συνέβη το κακό.

Κι αφού η οικογένειά του περίμενε όλο το σαββατοκύριακο, όταν ήρθε η Δευτέρα τους είπαν να περιμένουν ακόμα δυο τρεις ημέρες γιατί πάγωσε η σορός και δεν μπορεί να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που εκλέγονται σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα κατέθεσαν αναφορά στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα.

Οι τραγικοί γονείς και οι στενοί συγγενείς του άτυχου νέου, παρακάλεσαν να επισπευσθεί η διαδικασία της νεκροψίας για ευνόητους λόγους, ή να τους δοθεί άδεια μεταφοράς του ανθρώπου τους σε άλλη ιατροδικαστική Υπηρεσία.