Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις 7 Ιουλίου δείχνουν οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στις 12:00 στα Προπύλαια και ξεκίνησαν περίπου μία ώρα αργότερα πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές είναι οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι. «λαμβάνοντας υπόψη ότι το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ με τίτλο: ”Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις”, που κατατίθεται στη Βουλή παρά τις έντονες ενστάσεις/διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας προκηρύσσουμε απεργία/αποχή από τα καθήκοντά μας, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 και συμμετοχή στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις».

Η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) παράλληλα κάνει λόγο «για καθολική απόρριψη του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα πανεπιστήμια» και ζητά «να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και οργανωμένος διάλογος με χρονοδιάγραμμα, με όλους τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, για την υιοθέτηση ενός πλαισίου που να συγκεντρώνει τη συναίνεση, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστήμιου».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast από τη συγκέντρωση και την πορεία