Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (23/6) μεγάλη φωτιά στη Πέλλα και συγκεκριμένα σε χαμηλή βλάστηση στη δημοτική ενότητα Μενηΐδος του δήμου Σκύδρας.

Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ στη περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Έτσι, συνολικά επιχειρούν 56 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Μάλιστα, για την εξέλιξη της φωτιάς μίλησε σχετικά στο grtimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος σημείωσε ότι «το πρόβλημα αφορά το μικροκλίμα που δημιουργεί η φωτιά γεγονός που βοηθά το μέτωπο να αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση και να δημιουργεί προβλήματα. Πριν από λίγο γλιτώσαμε μια κτηνοτροφική μονάδα, ενώ συνδράμουμε την Πυροσβεστική τόσο με υδροφόρες της Περιφέρειας, όσο και με μεγάλα μηχανήματα. Κόβουμε δέντρα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να σταματήσουμε τη φωτιά».

Posted by Danis Tzamtzis B on Thursday, June 23, 2022