Kανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, λόγω προγραμματισμένων συγκεντρώσεων από διάφορους φορείς και οργανώσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία, επιστημονικοί και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, μπροστά από το Εφετείο, προκειμένου για ακόμα μία φορά να εκφράσουν το αίτημα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Με κεντρικό σύνθημα τη φράση «ποτέ ξανά φασισμός», οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν την κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας ενώ περιμετρικά του Εφετείου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του ναζισμού και υπό τους στίχους τραγουδιών και του Παύλου Φύσσα, οι συλλογικότητες μπροστά στο Εφετείο παρακολούθησαν εκπροσώπους Σωματείων αλλά και μεταναστευτικών συλλόγων, οι οποίοι υπενθυμίζουν τους λόγους για τους οποίους καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και απαιτώντας να απονεμηθεί Δικαιοσύνη ξανά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Μάγδα Φύσσα προσερχόμενη στο Εφετείο για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό «θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα, καταδίκη».

Επτά μόνο από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους οδηγήθηκαν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου όπου συνεδριάζει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς οι υπόλοιποι επέλεξαν να παραμείνουν στη φυλακή.

Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Από το εδώλιο απουσιάζουν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο δικαστήριο είναι μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.