Πιστός στη δέσμευσή του για συνεπή εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί αδιάλειπτα εδώ και πολλά χρόνια τη λειτουργία της γραμμής βοηθείας 1114 του προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΑΛΦΑ για τη στήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπέρμετρης ενασχόλησης με τα τυχερά παίγνια. Για άλλη μια χρονιά, ο ΟΠΑΠ ανανέωσε τον περασμένο Φεβρουάριο τη συνεργασία του με το ΚΕΘΕΑ, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το σημαντικό κόστος λειτουργίας της γραμμής βοηθείας που περιλαμβάνει την ετήσια μισθοδοσία 4 ατόμων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, τα οποία απασχολούνται αποκλειστικά στη γραμμή αυτή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί τη μοναδική εταιρεία τυχερών παιγνίων στη χώρα που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Το Υπεύθυνο Παιχνίδι βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΟΠΑΠ. Η εταιρεία αποτελεί πρότυπο στο συγκεκριμένο τομέα, υλοποιώντας σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες έχουν επιβραβευτεί με τις κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις του κλάδου των τυχερών παιγνίων. Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λοταριών (World Lottery Association WLA) έχει πιστοποιήσει με το ανώτατο επίπεδο (επίπεδο 4) τις εταιρείες του Ομίλου ΟΠΑΠ. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ έχει λάβει και το Πιστοποιητικό Εναρμόνισης με τα Πρότυπα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λοταριών (European Lotteries).

Η ολοκληρωμένη στρατηγική του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι εστιάζει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πελάτες του, στην προστασία των ανηλίκων, στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και στην εκπαίδευση του κοινού. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πρακτόρων και των εργαζομένων της, τοποθετεί ειδική σήμανση στα πρακτορεία και στη διαφημιστική προβολή της και διαθέτει ενημερωτικό υλικό για το Υπεύθυνο Παιχνίδι.