Ο καιρός ήδη έχει χαλάσει σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα και αναμένεται ακόμα περισσότερη επιδείνωση, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για τέσσερις περιοχές, στις οποίες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε Θεσσαλία, Σποράδες, Χαλκιδική και Κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει και ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Με βάση όσα ανέφερε, η απότομη επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τρίτης (7/6) και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή (10/6), ενώ η θερμοκρασία πρόκειται να πέσει.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, όπου αναφέρει ότι αναμένεται επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Η αστάθεια προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.