Μετά από ένα θρίλερ που διήρκεσε έναν ολόκληρο μήνα, η σορός του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, ανασύρθηκε. Η τελευταία ορειβατική αποστολή που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του.

Όπως ανακοινώθηκε τη νύχτα, «Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το…

Posted by Antonis Sykaris – Greek Alpinist on Thursday, May 12, 2022

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Συκάρης ανέβηκε την κορυφή του Νταουλαγκίρι στα 8.167 μέτρα αλλά στην επιστροφή προς το base camp, μαζί με τον σέρπα του, τον Ντάουα. Ο πολύ έμπειρος ορειβάτης λόγω έλλειψης πρόσθετου οξυγόνου αλλά και μεγάλης σωματικής και ψυχολογικής κόπωσης εξέπνευσε στα 7.400 μέτρα, μόλις 100 μέτρα πριν από την πιο κοντινή κατασκήνωση (base camp 3).