Οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει «φωτιά» και σε περιοχές της Αθήνας η τιμή της αμόλυβδης ξεπερνούσε ακόμη και τα 2,3 ευρώ το λίτρο. Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο Newsbeast για το ράλι στις τιμές των καυσίμων και το πώς έχουν αντιδράσει οι καταναλωτές.

Η Μαρία Ζάγκα εξέφρασε την απορία της για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνουν ορισμένα πρατήρια να έχουν τιμές λιανικής πώλησης παρόμοιες με αυτές που πωλούν χονδρική τα διυλιστήρια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η συνεχόμενη αύξηση στις τιμές να ανοίξει την πόρτα για λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά και για νοθεία στα καύσιμα.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής επισήμανε οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο που γεμίζουν τα οχήματα τους με βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης αλλά και υγραέριο καθώς όπως μας αποκάλυψε, σε αρκετά πρατήρια δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ελέγχου εισροών εκροών για το συγκεκριμένο τύπο καυσίμου με αποτέλεσμα πολλοί να διαμαρτύρονται για διαφορά στη ποσότητα που γράφει η αντλία και σε αυτή που καταλήγει στο ρεζερβουάρ του οχήματος τους.

Πόσα λίτρα βενζίνης αντιστοιχούν στα 45 ευρώ του Fuel Pass με την τιμή πάνω από 2,1 ευρώ

Με το επίδομα στα καύσιμα μέσω του Fuel Pass, το συνολικό ποσό της επιδότησης βρίσκεται στα 45 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (με την προϋπόθεση οι καταναλωτές να πάρουν τα χρήματα μέσω εφαρμογής στο κινητό και όχι μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό).

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω παράδειγμα, σε βενζινάδικο με την τιμή του λίτρου να βρίσκεται στα 2,179 ευρώ, τα 45 ευρώ αντιστοιχούν σε 20,65 λίτρα, κάτι που σημαίνει ότι το ρεζερβουάρ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γεμίσει.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Πού κυμαίνονται οι τιμές σήμερα

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, αφού μίλησε για φαινόμενα κατά τα οποία βιομηχανικό υγραέριο πωλείται ως υγραέριο κίνησης προκειμένου επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν τη διαφορά στη φορολόγηση για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος.

Όσο για τη διακύμανση των τιμών στην απλή αμόλυβδη, η κα. Ζάγκα ανέφερε ότι το λίτρο σήμερα κοστίζει από 2,18 ευρώ έως 2,22 ευρώ.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Σε μία μικρή βόλτα που κάναμε στην Αθήνα εντοπίσαμε την απλή αμόλυβδη να πωλείται με τιμή έως και 2,328 ευρώ ανά λίτρο, με την ενισχυμένη αμόλυβδη να φτάνει σχεδόν στα 2,5 ευρώ.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Οι τιμές ανά βενζινάδικο είναι διαφορετικές, ενώ αλλάζουν ανάλογα και με την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα πρατήριά υγρών καυσίμων.

Η χαμηλότερη τιμή της αμόλυβδης που εντοπίσαμε στην Αθήνα ήταν στα 2,077 ευρώ το λίτρο.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Μέχρι 20 ευρώ ανά… γέμισμα

Οι καταναλωτές σε αυτό το κύμα ακρίβειας και στη μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων έχουν αντιδράσει με μείωση της κατανάλωσης, όπως ανέφερε η κα. Ζάγκα.

Πόσα χρήματα ξοδεύουν ανά… γέμισμα οι καταναλωτές; Το ποσό αυτό φτάνει μέχρι τα 20 ευρώ, κάτι που δεν αρκεί πλέον παρά για ελάχιστα λίτρα καυσίμου.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων