Ο Κώστας Γκουσγκούνης, ο θρύλος των αισθησιακών ταινιών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Κώστας Γκουσγκούνης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έχοντας στο πλευρό του, τον εγγονό του Δημήτρη, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού. Τότε, είχε προχωρήσει σε μια κατάθεση ψυχής για τη μοναδική γυναίκα της ζωής του, τη Δώρα.

«Ο Δημήτρης είναι ο καλύτερος εγγονός μου. Έχω κι άλλον εγγονό, τον Κώστα ο οποίος λείπει τώρα, είναι στα Χανιά. Έχω καλή παρέα, πάρα πολύ καλή παρέα. Μου μοιάζει πάρα πολύ. Και έχει και το χιούμορ μου. Όσα είχα εγώ, τα έχει κι αυτός. Δηλαδή… Είναι “κυνηγός”, γυναικάς» θα πει, τότε με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη του.

Ο εγγονός του, Δημήτρης, θα επισημάνει πως «αγαπάμε το γυναικείο φύλο, απλά εγώ είμαι λίγο διαφορετικός. Εκείνος ήταν πιο ψυχρός… εκτελεστής, εγώ ήμουν λίγο πιο συναισθηματικός. Είμαι περήφανος για τον παππού μου για πολλά πράγματα. Δηλαδή, αυτά που μου παρείχε από μικρός, η φιλία που έχουμε κάνει, βγαίναμε έξω, με συμβουλεύει. Είναι σαν πατέρας μου κι αυτός».

Ποια κουβέντα του έχει ξεχωρίσει

Ποια κουβέντα του παππού του, Κώστα Γκουσγκούνη έχει ξεχωρίσει, ο νεαρός Δημήτρης; «Υπάρχουν κάποιες σοφές κουβέντες, όπως ότι θα πρέπει πάντα να είμαι σε εγρήγορση, και πως όποιος με πλησιάζει κάτι θέλει από μένα» θυμήθηκε τότε για λογαριασμό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Αυστηρός μπαμπάς αλλά όχι αυστηρός παππούς

Αυστηρός μπαμπάς αλλά όχι τόσο αυστηρός παππούς ήταν ο Κώστας Γκουσγκούνης όπως παραδέχθηκε στην κάμερα της εκπομπής.

Ποια ταινία θύμιζε η ζωή του

Στην ίδια συνέντευξη, ο άνθρωπος που έβαλε φωτιά στο κινηματογραφικό κατεστημένο της εποχής του αναφέρθηκε στις δουλείες που έκανε. Μάλιστα, τότε είχε εξομολογηθεί πως η ζωή του έμοιαζε με την ταινία «Καλώς ήρθε το Δολάριο».

«Εγώ δεν κάπνισα τσιγάρο σε όλη μου τη ζωή. Μέσα στα καμπαρέ, μέσα στον Πειραιά που ήμουν διερμηνέας την εποχή εκείνη που ερχόταν ο στόλος, το 1950, είχα όλα τα καμπαρέ, του Πειραιά και των Αθηνών. Αυτήν την ταινία που έκανε ο Κωνσταντίνου, αυτήν ήταν η ζωή μου εμένα. Αν περάσεις το σχολείο αυτό, του πεζοδρομίου που λέμε, είναι Πανεπιστήμιο» εξομολογήθηκε ο Λαρισαίος φωτογράφος.

Οι δυο γάμοι με την ίδια γυναίκα

Ο Κώστας Γκουσγκούνης, παντρεύτηκε τη Δώρα, την αγάπη της ζωής του, δυο φορές. «Ήταν γύρω στα 8 χρόνια μαζί περίπου, τον λάτρευε. Όταν ήταν με τη γιαγιά μου δεν είχε ξεκινήσει τις ταινίες αισθησιακού περιεχομένου, ήταν απλά ηθοποιός. Μετά είχαν σταματήσει να είναι μαζί για κάποια χρόνια και μετά από 30 χρόνια περίπου ξανά παντρευτήκανε για δεύτερη φορά. 30 χρόνια στο διαζύγιο δεν είχαν απομακρυνθεί ποτέ» είπε τότε ο εγγονός του.

«Στην εκκλησία, νύφη μου τη φέρανε ο Κώστας και ο Δημήτρης. Συγγενείς της, της έλεγαν να μην κοιμάται μαζί μου παρά μόνο αν παντρευτούμε» είπε τότε ο Κώστας Γκουσγκούνης.

Όταν η σύντροφός της ζωής του, Δώρα, αρρώστησε ο Κώστας Γκουσγκούνης ήταν στο πλευρό της. «Στα νοσοκομεία, όταν πηγαίναμε, με ρωτούσαν γιατί κοιμάμαι εκεί δίπλα της το βράδυ. Η απάντηση μου ήταν: “έχω το μωρό μου, έχω τη γυναικούλα μου εδώ, δεν μπορώ να φύγω”. Όταν έφυγε από το νοσοκομείο, που είχε πάθει το εγκεφαλικό, την έφερα στη Λούτσα. Την έφερα στη θάλασσα και σε τρείς μήνες περπατούσε. Όταν την πήγαινα για μπάνιο και οι άλλες γυναίκες που ήταν εδώ μου έλεγαν “εσύ θα αγιάσεις. Εμάς οι άντρες μας είναι στο καφενείο και παίζουν τάβλι”» είπε.

Ο άνθρωπος που δεν φοβόταν το θάνατο

Ερώτηση αν φοβόταν το θάνατο είχε δεχθεί τότε ο Κώστας Γκουσγκούνης. «Ποτέ! Never! Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Με φοβάται!» είχε πει τότε.