«Μπάμπης νούμερο 2 το περιστατικό της Καβάλας». Αυτό είπε περιγράφοντας τον στραγγαλισμό της 43χρονης φαρμακοποιού από τον 55χρονο σύζυγό της ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δράστης ήταν βίαιος και απειλητικός. Ο κόσμος τι άλλο πρέπει να δει για να καταλάβει ότι ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας είναι εκεί και περιμένει. Ο δολοφόνος έχει δείγματα και συμπτώματα αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε για να προλάβουμε […] Μήπως το πάει για την ψυχιατρική νόσο για να πέσει στα μαλακά» είπε στον ΑΝΤ1.

Τέλος ο κ. Σιούρας έκανε μία έκκληση στο Κράτος «αν δεν μπουν μέσα στα σχολεία οι ειδικοί να ενημερώσουν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτές οι διαταραχές».

Για το περιστατικό της Μονεμβασιάς

Για το τραγικό περιστατικό της Μονεμβασιάς είπε ο κ. Σούρας έκανε λόγο για ψυχική νόσο.

«Να του την έδωσε στο κεφάλι και να το έκανε αυτό εκείνη τη στιγμή πάει να πει ότι κάτι είχε προηγηθεί και το οποίο δεν το είδε κανένας. Αλλά αυτό που είχε προηγηθεί, πιθανώς να είναι μία ψυχική νόσος που τότε έδωσε το πιτ του, μία νόσος που να μην είχε διαπιστωθεί, μπορεί να ήταν οργανωμένη και ξαφνικά να βγήκε».

Ωστόσο, όπως είπε είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση και πρέπει να μιλήσουν οι γιατροί και οι ψυχίατροι που θα τον εξετάσουν.