Τη συνέχιση της κατάληψης στα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύουν στην Κοζάνη, αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των δύο σχολών κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης.

Οι φοιτητές αποφάσισαν να παρατείνουν την κατάληψη μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, όταν και θα καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, αλλά και να απομακρύνουν όλες τις παραταξιακές αφίσες από τους χώρους του πανεπιστημίου ως απόδειξη της κοινής στάσης τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι αρχικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα δημιουργηθεί αυτόνομο πανεπιστήμιο με δικιά του πανεπιστημιούπολη, έμειναν μόνο στα λόγια. Αντίθετα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Ι. Μανωλόπουλου, σχεδιάζεται η συγχώνευση των τμημάτων με τα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

«Λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας και την οποία γνωρίζουμε-βιώνουμε όλοι καθημερινά, το Πανεπιστήμιο μας αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, καθώς ο προϋπολογισμός μας έχει μειωθεί κατά 30% το φετινό ακαδημαϊκό έτος. Μάλιστα ο προϋπολογισμός αναμένεται να μειωθεί επιπλέον κατά 30% τον επόμενο έτος, κάτι που προφανώς θέτει σε κίνδυνο αυτή καθ’ αυτή την ύπαρξη του Πανεπιστημίου. Τα αποτελέσματα αυτής της μείωσης έχουν ήδη γίνει ορατά: Ο αριθμός των μαθημάτων έχει μειωθεί κατά 19 συνολικά στις δύο σχολές, ως φυσική συνέπεια της σημαντικής μείωσης σε διδακτικό προσωπικό», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.