Για τον θάνατο της 3χρονης στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης μίλησε το πρωί της Πέμπτης (5/5) η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου υπογραμμίζοντας πως οι γονείς του κοριτσιού ζητούν απαντήσεις. «Οι γιατροί διερευνούσαν νόσο Kawasaki και long covid» επεσήμανε.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε κάποια απάντηση. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν έχουμε τα δεδομένα, καθώς ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τον ιατρικό φάκελο» τόνισε η Κατερίνα Αποστολίδου στον ΣΚΑΪ.

Το παράπονο των γονιών όπως δήλωσε η τεχνική σύμβουλος είναι ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι εξετάσεις. «Οι γονείς μου ανέφεραν, αλλά πρέπει να διασταυρωθεί και από τον ιατρικό φάκελο, ότι από την πρώτη μέρα οι γιατροί τους είπαν ότι την επόμενη μέρα θα γίνει η αξονική και κάθε μέρα το ανέβαλαν. Έγινε δηλαδή με καθυστέρηση» υπογράμμισε. 

Αναφορικά με τη διάγνωση των γιατρών για τον θάνατο του τριών ετών κοριτσιού η Κατερίνα Αποστολίδου σημείωσε πως σύμφωνα με τους γονείς, «μέσα στις παθήσεις που διερευνούσαν ήταν η νόσος Kawasaki και το long covid, καθώς σε τυχαίο έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν αντισώματα κορονοϊού στο παιδί».