Το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» βρέθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο, προερχόμενο από τον Πειραιά, καθώς η περίοδος της κρουαζιέρας έχει ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις πλοίων να κάνουν την εμφάνισή τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, το πλοίο μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 540 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Silversea Cruises του κ. Manfredi Lefebvre d’Ovidi, ενώ ναυπηγήθηκε το 2009.

Επίσης, η Silversea Cruises από την ίδρυσή της στις αρχές της δεκαετίας του 90′, η Silversea Cruise υπηρετεί με συνέπεια την κρουαζιέρα προσφέροντας υψηλής στάθμης υπηρεσίες και έχοντας μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο στα προγράμματά της.

Στην Ελλάδα δρομολογεί τρία από τα εννιά κρουαζιερόπλοιά της με δεκάδες προσεγγίσεις στα λιμάνια του Πειραιά, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, του Ηρακλείου, της Σούδας, της Ρόδου και του Ναυπλίου. Τα κεντρικά γραφεία της κρουαζιέρας εδρεύουν στο Μονακό και η εταιρεία διατηρεί υποκαταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Αυστραλία.