Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι άστατος σε ορισμένες περιοχές, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μπόρες και βροχές, όμως το Πάσχα αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, η αστάθεια θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Τρίτη με βροχές σχεδόν σε όλη την χώρα, όμως γρήγορη εξασθένηση θα παρουσιαστεί από την Μεγάλη Τετάρτη.

Παρόλα αυτά, μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, αναμένονται σύντομες τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, όπως σε Θεσσαλονίκη και Θράκη, ενώ σύννεφα θα σχηματιστούν στα κεντρικά της χώρας και αναμένεται να είναι παροδικά. Το Πάσχα όμως ο καιρός αλλάζει σημαντικά, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα και αναμένεται όχι μόνο ηλιοφάνεια, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας. Ενδεικτικά στην Αττική αναμένεται ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, για τις επόμενες ημέρες:

Ο καιρός την Μεγάλη Τρίτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει για την Μεγάλη Τρίτη, ότι αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Σποράδες, καθώς επίσης σποραδικές καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Επίσης, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες σε Δυτική Στερεά, Κεντρικό Ιόνιο και Ήπειρο. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ακόμη, η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, οπότε θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 13 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.