«Φέρε το τσίπουρο!», είναι συχνά μία φράση που άπαξ και ειπωθεί έχει τη δύναμη να μετατρέψει και την πιο απλή στιγμή σε μία μικρή ή και μεγάλη γιορτή. Είτε στην ταβέρνα με φίλους ή στο σπίτι με την οικογένεια, από την στιγμή που το τσίπουρο θα βρεθεί στο τραπέζι κανείς δεν παίρνει είδηση για πότε μεγάλωσε η παρέα, δυνάμωσαν η μουσική και τα γέλια και ζέστανε η ατμοσφαίρα.

Απόσταγμα που ζεσταίνει την καρδιά και την ψυχή, αποτελεί αφορμή για να μαζευτεί όλη η παρέα και να χαλαρώσει στη θάλασσα, στην εξοχή ή ακόμη και στο σπίτι. Σπάνια λείπει από κάποια γιορτή, καθώς κάθε σπίτι θα έχει κάπου αποθηκευμένο τουλάχιστον ένα μπουκάλι με αποτέλεσμα σε κάθε χαρμόσυνη περίπτωση να είναι ο πρωταγωνιστής.

Δεν είναι όμως όλα τα τσίπουρα το ίδιο. Δεν έχουν όλα τα ίδιο άρωμα και γεύση. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την αρμονική μορφή του τσίπουρου, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τα μονοποικιλιακά αποστάγματα, τα οποία πρώτο μας σύστησε το Δεκαράκι. Ετοιμαστείτε λοιπόν να γνωρίσετε τον Ροδίτη, τον αρμονικό, της οικογένειας Δεκαράκι.

Αυτό που κάνει το Δεκαράκι να ξεχωρίζει και να αναδεικνύεται σε βασιλιά στην παράδοση, είναι η διαδικασία απόσταξης του και ο αρωματικός του χαρακτήρας. Χάρη στο μονοποικιλιακό χαρακτήρα, το απόσταγμα προσλαμβάνει στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αρώματα από τα στέμφυλα του Ροδίτη Αλεπού (από το ζωηρό ρόδινο χρώμα της αλεπούς) να αναδύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης, η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Παράλληλα, η τέχνη στα «κοψίματα» -δηλαδή ποιο μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας απόσταγμα. 

Το τσίπουρο “Δεκαράκι Ροδίτης”, που παράγεται μόνο από τη ροζέ ποικιλία του σταφυλιού Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου, ξεχωρίζει για τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματά του. Με την απόσταξη ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας εξελίσσεται και ενδυναμώνεται δίνοντας ένα αυθεντικό και ισορροπημένο απόσταγμα. Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αμέσως αισθητός, γεγονός που το ανάγει στο ιδανικό τσίπουρο για οποιαδήποτε περίσταση.

Είτε έχετε όρεξη για θαλασσινά, είτε για κρέας ή απλά θέλετε να τσιμπήσετε, το Δεκαράκι Ροδίτης όχι μόνο θα ταιριάξει απόλυτα αλλά θα βοηθήσει να αναδειχθούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις των φαγητών ακόμη περισσότερο. Δημιουργήστε ποικιλία στο τραπέζι με ό,τι τραβάει τραβάει η όρεξή σας και ζητάει η περίσταση, χάρη στον αρμονικό του χαρακτήρα ο Ροδίτης θα ταιριάξει απόλυτα.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για την κλασική εκδοχή του τσίπουρου που όλοι αγαπάμε καθώς αποτελεί το παραδοσιακό, το κλασικό, το «λιτό» τσίπουρο της πρώτης οικογένειας μονοποικιλιακών αποσταγμάτων Δεκαράκι.

Το Δεκαράκι, με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση και την υψηλή τεχνογνωσία στην απόσταξη μονοποικιλιακού τσίπουρου, παρουσιάζει την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο.

Δοκιμάστε τον Ροδίτη και ετοιμαστείτε για μία νέα εμπειρία, κατά την οποία η γευσιγνωσία συναντά για πρώτη φορά το τσίπουρο.