Κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να κινηθεί το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της υπερασπιστικής γραμμής που ακολουθεί εκείνη η οποία κατηγορείται για το θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας. Η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, η οποία έχει προφυλακιστεί και επιμένει στην αθωότητα της, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπήρχαν οι πληροφορίες πως το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή και το επιβεβαίωσε.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια μιας υπερασπιστικής γραμμής που ακολουθείται, να συκοφαντούνται γιατροί και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικά του νοσοκομείου Παίδων. Το λέω με το πιο ξεκάθαρο τρόπο. Προφανώς και ως νομικός, σέβομαι το δικαίωμα του να επιλέξει κάποιος τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπίζεται τον εαυτό του. Εάν όμως αυτά τα δημοσιογραφικά, τα οποία έχουν βγει και τα ακούμε και αποτυπώνονται» ανέφερε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

Στην συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε: «Θα κινήσουμε τη διαδικασία στην ολοκλήρωση της ανάκρισης, γιατί υπάρχουν και τα θέματα μυστικότητας και αν αποτυπώνονται χαρακτηρισμοί που μεταφέρουν την υπόνοια παραμικρής ευθύνης σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, ναι, ως υπουργός Υγείας θα προασπίσω τα δικαιώματα και του νοσοκομείου και των γιατρών και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τους συκοφαντεί».