Μεγάλη απάτη φαίνεται πώς είχε στήσει ένας άνδρας στο διαδίκτυο, καθώς συστηνόταν σε γυναίκες ως στρατιωτικός των ΗΠΑ ή υπάλληλος του ΟΗΕ κι αφού τους πουλούσε έρωτα μέσω Facebook, τους αποσπούσε χρήματα και στη συνέχεια εξαφανιζόταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso, προσέγγιζε γυναίκες οι οποίες αναζητούσαν έναν στοργικό σύντροφο και άρχιζε επικοινωνία μαζί τους μέσω των social media και ενίοτε τηλεφωνικά.

Τις ατελείωτες ώρες που συνομιλούσε με τις ανυποψίαστες γυναίκες απευθυνόταν σε αυτές με γλυκά και τρυφερά λόγια, όμως στην πραγματικότητα δεν επιδίωκε τίποτα άλλο από το να τις ξαφρίσει.

Ανάμεσα σε όσα τους έλεγε για να τις πείσει να του στείλουν χρήματα ήταν ότι θα έστελνε δέμα που δήθεν περιείχε λεφτά ή πολύτιμα αντικείμενα και θα έπρεπε να καταβληθούν χρηματικά ποσά για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού ή ότι δήθεν είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να του καταβάλλουν χρήματα ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Άλλες φορές, πάλι, έλεγε ότι θα έπαιρνε σύνταξη και θα ερχόταν να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ζητώντας τους να αιτηθούν ως σύζυγοί του άδεια από τον ΟΗΕ καταβάλλοντας προηγουμένως κάποια χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί, όμως οι αστυνομικοί του τμήματος Ηρακλείου Σερρών εξιχνίασαν οκτώ περιπτώσεις «romance scamming» που τελέστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Σερρών, Ημαθίας, Αχαΐας, Πέλλας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, με συνολική λεία 170.000 ευρώ. Παράλληλα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία πέντε συνεργών του απατεώνα του Facebook.