Σήμερα το πρωί (18/3) τα Rafale πέταξαν πάνω από τον ουρανό της Αθήνας, όπως και άλλα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο λόγος ήταν η πραγματοποίηση δοκιμαστικής πτήσης, καθώς θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Στις δοκιμαστικές διελεύσεις συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ένα Mirage 2000, δύο F-16 και ένα F-4.

Τα μέτρα για την παρέλαση

Στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης

Μέτρα προστασίας για τις παρελάσεις ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, εν μέσω και της ανοδικής τάσης των κρουσμάτων κορονοϊού, τις τελευταίες μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Έτσι, λοιπόν, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντεςοι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση – να φορούν τις μάσκες τους.