Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τελευταία έχει ανοίξει η συζήτηση για την κατάργηση του μέτρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την απόφαση να προβλεπόταν ότι θα τεθεί σε ισχύ το 2021, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού καθυστέρησε την εφαρμογή της, καθώς δεν αποτέλεσε προτεραιότητα στην ατζέντα των κρατών – μελών.

Έτσι και φέτος περνάμε στη θερινή ώρα, γυρνώντας τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 27 Μαρτίου 2021. Συγκεκριμένα, όταν το ρολόι δείξει 03:00 θα το γυρίσουμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Η κατάργηση της αλλαγής ώρας όμως, δεν έχει φύγει από το τραπέζι, έτσι, όταν δοθεί το σχετικό έναυσμα από την Ευρώπη, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν να ρυθμίσουν την ώρα με βάση το χειμερινό ή θερινό ωράριο.

Αλλαγή ώρας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 σε 04:00.