Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση το χιόνι στην Εύβοια. Πυκνή είναι η χιονόπτωση από νωρίς το πρωί (Σάββατο 12.03.2022) σήμερα στον Αλμυροπόταμο, και συγκεκριμένα στην παραλία, με το χιόνι να έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

O Φίλιππος «ζωγράφισε» στη παραλία Αλμυροποτάμου – Μοναδικές λευκές εικόνες δίπλα στο κύμαhttps://www.evima.gr/kairos/kakokairia-o-filippos-zografise-sti-paralia-almyropotamou-monadikes-lefkes-eikones-dipla-sto-kyma/

Posted by Εvima.gr on Saturday, March 12, 2022

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η σημερινή μέρα στην Εύβοια αναμένεται δύσκολη, με τη χιονόπτωση να έχει χτυπήσει ήδη από χθες το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και να έχει δημιουργήσει λευκό τοπίο παντού.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Φίλιππος το επόμενο 24ωρο

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής και νότιας χώρας. Ακόμα, θα διατηρηθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σήμερα Σάββατο, αναμένονται χιονοπτώσεις στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, καθώς επίσης και στην Πελοπόννησο. Οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν νοτιότερα και βαθμιαία από το μεσημέρι θα επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Ανατολική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα, τα νησιά των Βορείων Κυκλάδων, τα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία τα πεδινά της Κρήτης, ενώ θα συνεχιστούν στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα είναι κατά διαστήματα πυκνές έως το μεσημέρι στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, τοπικά στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα από νωρίς το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις νυχτερινές ώρες θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.