Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης (10/3) ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος, με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

«Τις επόμενες ώρες αναμένουμε συνέχιση των χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής αλλά κυρίως στη Βόρεια Αττική εκεί όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 1 βαθμό κελσίου. Οι χιονοπτώσεις απασχολούν τις περιοχές στα βορειότερα τμήματα του λεκανοπεδίου πάνω από τα 200 περίπου μέτρα. Στα κεντρικά και νότια του λεκανοπεδίου και στις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο σημειώνεται είτε χιονόπτωση είτε χιονόνερο» αναφέρει στο Newsbeast όσον αφορά στην πρόγνωση του καιρού και των χιονοπτώσεων στην Αττική τις επόμενες ώρες, ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της ομάδας meteo, Γιώργος Παπαβασιλείου.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece από την έντονη χιονόπτωση:

Πυκνές ΧΙΟΝΌΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, March 10, 2022

Τα φαινόμενα στα βόρεια προάστια θα συνεχιστούν και τις νυχτερινές ώρες

Ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε ότι «στα Βόρεια προάστια τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ενδεχομένως και κατά τις νυχτερινές ώρες και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα χρειαστεί προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στα πιο βόρεια προάστια θα είναι και απαραίτητη η χρήση των αλυσίδων».

«Το σκηνικό θα είναι παρόμοιο αύριο Παρασκευή, 11/03 απλώς αναμένουμε πιο ασθενή και πιο τοπικά φαινόμενα. Οι χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο θα είναι παρόμοιες με τις σημερινές- χιονοπτώσεις έντονες στα μεγαλύτερα υψόμετρα και χιονόνερο και νιφάδες στα πιο χαμηλά. Οι σημερινές θερμοκρασίες σε κέντρο και νότια προάστια θα είναι αύριο ίδιες με τις σημερινές, άρα η χιονόστρωση πάλι δεν θα έρθει σε αυτές τις περιοχές» αναφέρει ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.