«Απόψε να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου», παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Κυνηγού Βουλιαγμένης, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Μετά την Ακολουθία, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περιόδου και μίλησε «για μια εποχή δύσκολη, με πολλά προβλήματα, τα οποία παλεύουμε για να τα ξεπεράσουμε». Μάλιστα, σημείωσε ότι με τη βοήθεια του Αγίου θα αντεπεξέλθουμε και σε αυτές τις δυσκολίες, ενώ παρακάλεσε τους πιστούς η σκέψη και η καρδιά τους να πάει σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου, οπουδήποτε κι αν ανήκουν, σε μία αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος είναι φοβερός για όλους και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει», επισήμανε ο ίδος για να προσθέσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι «μέσα στις δικές μας προσευχές, για τα δικά μας προβλήματα, να μην ξεχάσουμε απόψε και αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα χιόνια, στην ξενιτιά, μακριά από τα σπίτια τους, αλλά και αυτούς που είναι τραυματισμένοι, και να προσευχηθούμε να δώσει ο Θεός παρηγοριά σε όλους».

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος του ναού π. Σεβαστιανός Σωμαράκης μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου του Πλανά και υπογράμμισε ότι φέτος είναι σημαντική χρονιά, καθότι συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από την κοίμηση του αγίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.