Ανθρωπιστική βοήθεια για τους Ουκρανούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο συγκεντρώνουν τόσο η μονή Βλατάδων όσο και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στη μονή έχουν ήδη συγκεντρωθεί μεταξύ άλλων κουβέρτες, χοντρά ρούχα, φάρμακα και ξηρά τροφή.

Επίσης έχουν ξεκινήσει οι αναζητήσεις κάποιων ξενοδοχείων αλλά και οικογενειών ώστε να φιλοξενηθούν όσοι καταφέρουν να έρθουν από την Ουκρανία.

Ανθρωπιστική βοήθεια στη μονή Βλατάδων

«Μόλις συγκεντρωθεί αρκετό υλικό θα σταλεί με τη συνδρομή τουριστικών λεωφορείων που θα ναυλώσουν με την υποστήριξη του Ουκρανικού Προξενείου. Χθες ήταν η πρώτη μέρα και πραγματικά ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση όλων αλλά συνεχίζουμε και σήμερα. Η κατάσταση είναι τραγική και στα σύνορα και μέσα στη χώρα. Οι πρώτοι Ουκρανοί έχουν ήδη έρθει, έχουν εδώ συγγενείς αλλά θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και όποιον έρθει εδώ αλλά δεν έχει που να μείνει, θα μείνει σε ξενοδοχείο ή θα φιλοξενηθούν» αναφέρει η υπεύθυνη της ουκρανικής κοινότητας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανθρωπιστική βοήθεια στη μονή Βλατάδων

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία που αφορά τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους ανθρώπους που φτάνουν από την Ουκρανία που βρίσκεται στο έλεος του πολέμου αναλαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ουκρανικό Προξενείο και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται από σήμερα, Τρίτη (1/3) στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Οι πολίτες, οι φορείς ή οι εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να παραδίδουν τη βοήθεια στο Δημαρχείο καθ’ όλο το 24ωρο.

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.)
  • Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
  • Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
  • Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)
  • Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • Κονσέρβες
  • Δημητριακά, παξιμάδια

Για πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Μωυσίδη, στα τηλέφωνα 6955 511.547 και 2313 317.155.