Σε ηλικία 71 ετών πέθανε χθες 28 Φεβρουαρίου η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου. Υπενθυμίζουμε ότι είχε διακομιστεί εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από πτώση που είχε από το αναπηρικό αμαξίδιο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα. Η Μαριέττα Γιαννάκου έδινε μάχη για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251.

Ο πρώην άντρας Παναγιώτης Κουτσίκος, ο άνθρωπος με τον οποίο έζησαν μαζί σχεδόν δύο δεκαετίες και έκαναν μια κόρη, την αποχαιρετά συγκινημένος. Η σχέση τους μετά το διαζύγιο παρέμεινε πολύ καλή, όπως είπε, και έτσι θέλει να της πει αντίο. «Περήφανη, όμορφη, χαμογελαστή, έτσι θέλω να την αποχαιρετίσω, όπως την έβλεπα τον τελευταίο καιρό» είπες στις Αλήθειες με τη Ζήνα.

«Όλη της η ζωή ήταν ζωή προσφοράς και αγάπης, σε συγγενείς της, στους ανθρώπους της, σε μένα. Ήμασταν μαζί 18-19 χρόνια. Ταλαιπωρημένη, είχαμε χάσει τρία παιδιά και η Ζωούλα μας ήταν το τέταρτο. Έχει όλα όσα είχε από τη μαμά της από εμένα, δεν με είχε στερηθεί ποτέ» είπε. Και συνέχισε: «Με τη Μαριέττα είχαμε καλή σχέση, δεν μας χώριζε τίποτα, ήμασταν συνέχεια κοντά. Πολλά μυστικά (για την καλή σχέση μετά το διαζύγιο): υπομονή, κατανοηση, δεν χωρίσαμε για ουσιαστικούς λόγους, δεν βλεπόμασταν. Περήφανη όμορφη χαμογελαστή, έτσι θέλω να την αποχαιρετίσω όπως την έβλεπα τον τελευταίο καιρό.