Εν μέσω των κλιμακούμενων δυσμενών οικονομικών συνθηκών και των συνεπειών της πανδημίας του Covid – 19, νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνεχίζουν να βρίσκονται με μειωμένα εισοδήματα και κατά συνέπεια, έχουν οδηγηθεί σε αδυναμία ή παύση των πληρωμών τόσο των δανείων τους, όσο και των άλλων οικονομικών υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Οι ξένοι επενδυτές (funds) αγοράζουν τα δάνεια και αναθέτουν τη διαχείριση αυτών, δηλαδή τη ρύθμιση – αναδιάρθρωση τους και την είσπραξη των οφειλών σε  εταιρείες διαχείρισης ειδικού σκοπού (servicers) καθώς οι ίδιοι δεν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα πλήθος από Νομοθετικές Ρυθμίσεις για αναδιάρθρωση – απαλλαγή χρεών, παρέχουν μεν τη δυνατότητα πολλαπλών λύσεων, δημιουργώντας ωστόσο μια πολυπλοκότητα στη διαχείριση, τις προϋποθέσεις ένταξης και στην ορθή επιλογή αυτών (Ν. 3869/2010, Ν. 4605/2019, Ν. 4714/2020, Ν. 4738/2020), η οποία πολύ συχνά οδηγεί τους οφειλέτες σε μη συμφέρουσες λύσεις. 

Στη δικηγορική εταιρία ΑΝΝΑ Α. ΚΟΡΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στόχος είναι, μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, να παρέχουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια που χρειάζονται μέσω των νομικών μας υπηρεσιών με σκοπό την εύρεση της πλέον βιώσιμης και συμφέρουσας για αυτούς λύσης. 

Εκτιμώντας ότι ο πλειστηριασμός ακινήτων και οι κατασχέσεις Τραπεζικών Λογαριασμών, δεν είναι προς το συμφέρον καμίας εκ των δύο πλευρών (Οφειλέτη – Δανειστή) καθώς αποτελεί την ύστατη λύση σε περιπτώσεις μη συνεργάσιμων οφειλετών, ερχόμαστε ως σύμμαχοι των πελατών μας, προτείνοντας, ως πρώτη επιλογή, τη νομική διαπραγμάτευση των υποθέσεων τους ή την υπαγωγή της διαφοράς σε διαμεσολάβηση.

Η έμπειρη ομάδα των νομικών μας θα καθοδηγήσει τον πελάτη να επιλέξει ή να συνδυάσει την πιο κατάλληλη λύση αναφορικά με την διαγραφή χρεών ή τη ρύθμιση δανείων, τηρώντας συγκεκριμένες διαδικασίες και δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο προφίλ βάσει της υφιστάμενης οικονομικής του κατάστασης, του ύψους και του είδους των οφειλών και άλλων παραγόντων που θα αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης του. 

Έχοντας σημειώσει ήδη μία επιτυχή πορεία είκοσι ετών, σε πλήθος υποθέσεων Ρύθμισης – Αναδιάρθρωσης Χρεών που περιλαμβάνουν διαγραφή – περιορισμό οφειλής,  επιμήκυνση αποπληρωμής  και ευνοϊκό επιτόκιο, συνεχίζουμε να παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με συνέπεια και αξιοπιστία, διευρύνοντας διαρκώς τις γνώσεις μας, ανταποκρινόμενοι στις επιτακτικές απαιτήσεις και αλλαγές των καιρών.

Μέσω της νομικής μας κατάρτισης, τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και της εξατομικευμένης προσέγγισης στη ρύθμιση – αναδιάρθρωση οφειλών, εγγυόμαστε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις υποθέσεις που θα μας εμπιστευθείτε.

Ενδεικτικά αναλαμβάνουμε τα ακόλουθα :  

  • Εκπροσώπηση ενώπιον Τραπεζικών Ιδρυμάτων, ξένων επενδυτών (funds) ή εταιρειών διαχείρισης ειδικού σκοπού.
  • Δικαστηριακή Αναχαίτιση των νομικών ενεργειών που οδηγούν στον πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας και την απώλειά αυτής. 
  • Διαπραγμάτευση  με σκοπό τη ρύθμιση – αναδιάρθρωση – διαγραφή Οφειλής.
  • Υπαγωγή της διαφοράς σε διαμεσολάβηση.

Για πλήρη και αναλυτική ενημέρωση σε ό,τι αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας korakilaw.gr  ή καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 8250164, 210 8250008.