Στο λιμάνι του Κέρκυρας έφτασε πριν από λίγο ο 21χρονος Λευκορώσος που βγήκε ζωντανός από το φλεγόμενο Euroferry Olympia, με τον απεγκλωβισμό του να δίνει ελπίδες ότι μπορεί να προκύψουν καλά νέα και από τους άλλους 11 αγνοούμενους.

Ο νεαρός φάνηκε καλά στην υγεία του, όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη διάσωσή του είπε ότι άκουσε φωνές από άλλα άτομα, χωρίς όμως να έχει οπτική επαφή μαζί τους.

Σε ασφαλές σημείο το πλοίο

Το Euroferry Olympia έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας, ενώ συνεχίζονται οι ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη, αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να έχουμε εντός της ημέρας και νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων,σε περίπτωση που το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή, αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει πάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού, ενώ επιχειρεί και ελικόπτερο.