Η πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi. Η εταιρεία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Διασώθηκαν μέχρι στιγμής 278 από τα 290 άτομα

Συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Κέρκυρας η επιχείρηση ταυτοποίησης και καταμέτρησης των επιβατών και του πληρώματος του Euroferry Olympiaστο.

Σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν με ασφάλεια -και σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση 278 άτομαμεταξύ των οποίων και ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για εξετάσεις αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.