Μέχρι την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022, στις 23:59, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Microsoft Hellas για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα «Αναβάθμιση και πιστοποίηση ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων σε cloud υπηρεσίες της Microsoft» αφορά την παροχή κατάρτισης, με δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης, σε ένα από τα εξής θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης: Microsoft Azure Fundamentals, Microsoft Azure Data Fundamentals, Microsoft 365 Fundamentals, Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals και Microsoft Azure AI Fundamentals.

Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 1.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18-45 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν από τη Microsoft, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και περιλαμβάνει σύγχρονη κατάρτιση, ασύγχρονη κατάρτιση, μέσω πλατφόρμας κατάρτισης, καθώς και υποστήριξη, μέσω εξ αποστάσεως συναντήσεων με εισηγητές, για επίλυση αποριών.

Όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση και συμμετάσχουν στη διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ, όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς και τη διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης, θα λάβουν επιπρόσθετα πιστοποίηση Microsoft.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/anabathmise-kai-pistopoiese-psephiakon-dexioteton-anergon-se-cloud-uperesies-tes-microsoft.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Αναβάθμιση και πιστοποίηση ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων σε cloud υπηρεσίες της Microsoft.