Την παραίτησή του υπέβαλε μετά από μακρά θητεία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, μετά από συνάντηση συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις αλλαγές στις διοικήσεις των λιμανιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ήδη, τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν προετοιμάσει τις προτάσεις τους για τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ.Ανωμερίτης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει επίσης συνάντηση συνεργασίας αύριο Πέμπτη και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση δια μέσου του ΤΑΙΠΕΔ άλλαξε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ […] Η θέση μου διαχρονικά ήταν και είναι σαφής: Τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες».

Διαβάστε εδώ την επιστολή