Στην Λάρισα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας συνέλαβαν δύο μαθητές Γυμνασίου ηλικίας 13 και 15 ετών επειδή το τελευταίο 6μηνο εκβίαζαν δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους από το ίδιο σχολικό συγκρότημα. Οι μαθήτριες κατήγγειλαν πως τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά υπό την απειλή της αποκάλυψης «προσωπικών μυστικών» τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έγιναν και βίαιοι.

Πέραν των δύο μαθητών συνελήφθησαν και οι γονείς τους, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eleftheria.gr.

Στο εν λόγω διάστημα των έξι μηνών, καταγράφεται στην καταγγελία, οι δύο έφηβοι παρουσιάζεται να πήραν 1.000 ευρώ από τη μια κι άλλα 500 ευρώ από την άλλη. Οι συλληφθέντες μαθητές, πάντως, αρνούνται τα περί εκβιασμού και, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν πως τα χρήματα ήταν δανεικά.

Ο πατέρας της μίας 14χρονης ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει, παρατηρώντας μία αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης του, με αφορμή το θέμα των χρημάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την περασμένη Παρασκευή (11/2) οι δύο μαθητές απαίτησαν μέσω Instagram από τις δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους, να τους δώσουν από 5 ευρώ στον καθένα.

Έτσι ήρθε στο φως ότι το τελευταίο εξάμηνο, ο 13χρονος και ο 15χρονος αποσπούσαν σε καθημερινή βάση μικροποσά από τις δύο συμμαθήτριές τους. Πετύχαιναν τον σκοπό τους, χρησιμοποιώντας ύβρεις και την απειλή «αποκάλυψης προσωπικών μυστικών» των κοριτσιών, ενώ καταγγέλθηκε επίσης ότι κάποιες φορές άσκησαν και σωματική βία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο μαθητές σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου την Παρασκευή (11/2) και τους συνέλαβαν. Σε βάρος των δύο μαθητών και των γονιών τους σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

https://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/308395-%C2%AB%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82.html