Για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων κατηγορείται ένας 40χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη, χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Αρτάκης Ευβοίας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο 40χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο, ιδιοκτησίας 35χρονης ημεδαπής, ο οποίος είχε εισέλθει σε κτήμα του.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 40χρονος κατείχε νόμιμα, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Αρτάκης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.