Μήνυμα κατά της βίας έστειλαν με τον δικό τους τρόπο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκανς.

Μετά το τέλος της σχολικής ημέρας οι μαθητές σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες στην αυλή του σχολείου τη φράση «Όχι στη βία».

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν κυρίως τα παιδιά και το 15μελές που τα εκπροσωπεί. Φυσικά ως εκπαιδευτικοί, επικροτούμε τέτοιου είδους αξιέπαινες πρωτοβουλίες και βοηθούμε όπως μπορούμε. Σε μια εποχή που γίνονται κυρίως αποχές, τα παιδιά επέλεξαν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση» ανέφερε στο GRTimes η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης, Φωτεινή Νεστορίδου.

Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης βροντοφώναξε: «Όχι στη βία»

«Ήταν μια πολύ θετική πράξη, την οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υποστήριξε. Είναι καλό τα παιδιά να ευαισθητοποιούνται από νεαρή ηλικία σε τόσο λεπτά θέματα, έτσι ώστε να αποκτήσουν συναίσθηση και καμία άλλη μάνα να μην κλάψει το παιδί της» σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη.