Σήμερα θα γίνει η κηδεία του τρίτου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Ο 40χρονος Αθανάσιος Σωτηρόπουλος θα κηδευτεί στις 13:00 και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

Χθες κηδεύτηκαν οι άλλοι δύο αναρριχητές: ο Γιάννης Τορέλλι κηδεύτηκε στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών και ο Παναγιώτης Τέκος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού.

«Ήταν η ζωή του ολόκληρη» είπαν συγγενείς του Γιάννη Τορέλλι για την αγάπη που είχε για τα βουνά. Μάλιστα, όπως μετέδωσε χθες (8/2) η ΕΡΤ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αναρριχητής που σκαρφάλωσε διαδρομή 9ου βαθμού το 92 και από τους ελάχιστους Έλληνες που σκαρφάλωσε διαδρομή 10ου βαθμού.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του Παναγιώτη Τέκου οι γονείς και ο αδελφός του, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπός τους δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όλοι στον Αστακό γνώριζαν την αγάπη του για το βουνό και την αναρρίχηση. «Έφυγε πρόωρα […] Ήταν το πάθος του, αγάπαγε το άθλημά του» είπαν συγγενείς του.

Η τραγική ειρωνεία

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των τριών νεκρών αναρριχητών

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι χθες ο Παναγιώτης Τέκος, σύμφωνα με το Mega, επρόκειτο να παραστεί σε δίκη για δυστύχημα που είχε συμβεί στο Κιάτο.

Πριν από χρόνια κατά τη διάρκεια κατάβασης είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, μετά από δυστύχημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο, Πατρινός συναθλητής του. Σε εκείνη την αποστολή ο 49χρονος ήταν επικεφαλής με την οικογένεια του νεκρού να του καταλογίζει τότε ελλιπή μέτρα ασφαλείας.