Σήμερα και αύριο φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στους τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους σε χιονισμένη πλαγιά στα Ύδατα της Στυγός στο Χελμό το περασμένο Σάββατο 5/2/2022 προξενώντας πανελλήνια συγκίνηση.

Η Πάτρα αποχαιρετά, στις 3 το μεσημέρι έναν από τους κορυφαίους αναρριχητές της χώρας, τον Γιάννη Τορέλλι, που ήταν το ένα από τα τρία θύματα της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το Σαββατοκύριακο κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των τριών νεκρών αναρριχητών

Η κηδεία του θα τελεστεί στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών. Ο εκλιπών σύμφωνα με πληροφορίες, είχε Ιταλική καταγωγή και διατηρούσε και Ιταλικό διαβατήριο. Θεωρείτο ένας ιδιαίτερα έμπειρος και γνωστός ορειβάτης που γνώριζε τα βουνά, τις δυσκολίες και τα μυστικά τους, τα τελευταία 30 χρόνια ενώ λάτρευε τις ψηλές κορυφές και άνοιγε δρόμους στην αναρρίχηση, όπως στα βράχια της Καλογριάς το 1995 όταν ήταν μόλις 29 ετών.

Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αναρριχητής που σκαρφάλωσε διαδρομή 9ου βαθμού το 92 και από τους ελάχιστους Έλληνες που σκαρφάλωσε διαδρομή 10ου βαθμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ήταν εκείνος που άνοιξε την πασίγνωστη διαδρομή Αιγιαλίς στην Κάλυμνο.

Η ταφή του θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας θα κηδευτεί σήμερα και ο 48χρονος Παναγιώτης Τέκος, ένας εκ των τριών ορειβατών που χάθηκαν στον Χελμό. Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Την Τετάρτη 9/2/22 θα γίνει η κηδεία του άτυχου 40χρονου ορειβάτη Αθανάσιου Σωτηρόπουλου που έχασε τη ζωή του, στα Καλάβρυτα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στη 1μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών.